XARXA D’ESPORTS ALS BARRIS: Multiesport – Escola de futbol – Bàsquet

PROJECTE NÚM.: 8
 
NOM DEL PROJECTE/ACTUACIÓ:

XARXA D’ESPORTS ALS BARRIS: MULTIESPORT – ESCOLA DE FUTBOL  – BÀSQUET

 
COL·LECTIU DESTINATARI (Sector població i sector temàtic) :

Sector de població: infants, adolescents i joves de 6 a 18 anys

Sector temàtic: Educació / Salut / Dinamització esportiva/ Convivència i Civisme

 
ENTITAT/S RESPONSABLE/S:

Grup de Treball Infància, joves i educació del PDC St. Josep Obrer

Àrea de Benestar Social

Regidoria d’Esports

Escola Rosa Sensat

UDC Mas Pellicer, escola de futbol

 
ENTITAT/S I SERVEI/S QUE HI PARTICIPEN:

Grup de Treball Infància, joves i educació del PDC St. Josep Obrer

Àrea de Benestar Social

Regidoria d’Esports

Escola Rosa Sensat

UDC Mas Pellicer, escola de futbol

Consell esportiu del Baix Camp

 
CALENDARI: gener a desembre de 2019
 
NOMBRE DE PARTICIPANTS: homes: 277 dones: 42
 
JUSTIFICACIÓ/OBJECTIUS DEL PROJECTE:

Permet la intervenció socioeducativa a infants, adolescents i joves a través de la pràctica esportiva.

Com té la mateixa durada que el curs escolar (octubre – juny) per dotar de continuïtat el programa i treballar la consolidació de la tasca socioeducativa realitzada, es participa en les activitats esportives d’estiu dins del programa AlterSuer – Planet Reus.

Objectius:

Fomentar un conjunt d’actuacions esportives socialitzadores i d’inclusió social en els barris de la ciutat a partir dels equipaments i recursos existents.

Estimular i millorar la socialització dels infants, adolescents i joves, fomentant l’adquisició activa de tots aquells valors i actituds cíviques necessàries per la convivència i per al desenvolupament integral de la persona.

Realitzar accions unificades i sostenibles a través del treball en xarxa, entre regidories de l’Ajuntament i d’entitats esportives i associatives.

 
ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN:

Les activitats són a la tarda, després de l’horari escolar, amb una durada d’una hora o hora i mitja, dues vegades a la setmana, segons l’activitat. Les edats dels participants van dels 6 als 18 anys depenent de l’activitat.

Multiesport: es desenvolupa els dilluns i dimecres de 16.30h a 17.30h a l’escola Rosa Sensat. S’han fet tres grups segons les edats (de 6 a 12 anys) i han participat 38 infants (20 nenes i 18 nens).

Bàsquet femení: es desenvolupa els dilluns i dimecres de 17.30h a 18.30h a l’escola Rosa Sensat (de 12 a 16 anys). La participació ha estat de 15 noies. Es fan  amistosos amb equips d’escoles de la ciutat.

Escola de futbol UDC Mas Pellicer: de dilluns a divendres distribuït en diferents categories: babys, prebenjamins, benjamins, alevins, infantils, cadets, juvenils i amateurs. Els caps de setmana es realitzen els partits. La participació ha estat de 266 jugadors/es (7 nenes i 259 nens/joves).

A totes les activitats hi ha una TIS de referència que desenvolupa el treball socioeducatiu amb els grups.Es fa formació als monitors, TIS i voluntaris de les entitats que participen, a càrrec de l’equip tècnic del programa i de col·laboradors municipals.

El projecte comporta un important seguiment dels participants, de contacte amb les famílies, amb els professionals dels centres educatius on estudien i amb els professionals que porten els seus casos (si és que en tenen).

 
VALORACIÓ TÈCNICA:

Totes les activitats tenen llista d’espera i estan molt ben valorades pels participants, les famílies i els equips docents que participen al projecte.

La participació femenina ha anat augmentat. La consolidació del bàsquet femení està ajudant a assolir aquest indicador.

Aquest any la Fundació Barça ha col·laborat amb el projecte de diverses maneres: formació, material, suport tècnic i vivencial (excursió al camp del Barça). També s’ha fet formació dirigida als monitors i els tècnics sobre les  addiccions, els valors, cooperació, la gestió de conflictes, entre d’altres.

El mes d’abril es va realitzar una jornada «Esport, una eina per a la inclusió social» en la qual hi van participar un total de 124 persones entre professionals, tècnics i monitors.

La manca de participació de les famílies segueix sent una constant, malgrat això els diferents professionals del projecte procuren mantenir contacte directe amb els progenitors.

Aquest projecte permet motivar als infants i adolescents a assistir als centres educatius i reduir l’absentisme, fet que reforça el caràcter educatiu del projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.