Xarxa Comunitària

PROJECTE NÚM.: 7
NOM DEL PROJECTE/ACTUACIÓ: XARXA COMUNITÀRIA
COL·LECTIU DESTINATARI (Sector població i sector temàtic) :

Sector de població: Població General

Sector temàtic: Associacionisme/ Participació ciutadana/ Convivència i Civisme

ENTITAT/S RESPONSABLE/S:

Àrea de Benestar Social

Àmbit Dinamització Comunitària i Cohesió Social

Equip tècnic del PDC

ENTITAT/S I SERVEI/S QUE HI PARTICIPEN:

Àrea de Benestar Social

Àmbit Dinamització Comunitària i Cohesió Social

Equip tècnic del PDC

CALENDARI: gener a desembre de 2019
NOMBRE DE PARTICIPANTS: tot el barri
JUSTIFICACIÓ/OBJECTIUS DEL PROJECTE:

Xarxa comunitària és una línia estratègica de l’àmbit, respon a les dinàmiques del procés comunitari en sí mateix, establint canals de relació entre els diferents agents del territori, copsant necessitats i engegant línies de treball conjunt.

Objectius:

Promoure la participació del veïnat i dels membres d’entitats i associacions, així com dels professionals que treballen a l’entorn per la millora del barri a través de projectes i d’activitats compartides.

Fomentar actuacions educatives, preventives i de cohesió social.

ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN:

Recull de la informació sobre els agents de cada territori i el seu funcionament.

 

Promoció de la participació de noves persones, a més de donar continuïtat a la xarxa ja organitzada i als espais de participació establerts, es treballa per incloure noves persones i col·lectius en les dinàmiques del territori:

Col·laboració i acompanyament a alumnes de pràctiques del Grau d’Educació social de la Facultat d’Educació social i treball social de la Universitat Ramon Llull, la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, el Grau superior d’Integració social de l’Institut Gaudí (3 participants).

 

Participació en actes i esdeveniments culturals del barri. Aquestes activitats serveixen per treballar temes de barri, donar espais a nous grups i arribar a més veïns i veïnes:

Participació en la preparació i execució de les portes obertes de l’escola Rosa Sensat a famílies i infants del barri Sant Josep Obrer i acompanyament de les famílies i els Petits del barri a l’activitat (22 participants).

Col·laboració amb Taller amb famílies «Punt de llibre» (21 participants) i amb el conta contes de Sant Jordi del centre cívic del Mas Abelló (14 participants).

Participació a la tarda medieval organitzada conjuntament amb el centre cívic Mas Abelló ( 135 participants) amb la participació del Xiquets de Reus, Mas Tallapedra, Activa’t pel barri del casal cívic Sant Josep Obrer, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, etc.

 

Trobada i sopar d’entitats que realitzen activitats al centre cívic Mas Abelló (69 participants).

VALORACIÓ TÈCNICA:

Com es pot observar aquest apartat és un compendi de tot allò inclassificable en d’altres espais. Feina que es realitza per poder crear vincle i gestionar altres accions comunitàries que sí tenen rellevància i impacte als territoris.