Caseta jove

img_20191028_171402.jpg

PROJECTE NÚM.: 4
NOM DEL PROJECTE/ACTUACIÓ: CASETA JOVE
COL·LECTIU DESTINATARI (Sector població i sector temàtic):

Sector de població:Adolescents i joves de 11 a 16 anys

Sector temàtic: Educació / Salut / Convivència i Civisme

ENTITAT/S RESPONSABLE/S:

Grup de treball d’Infància, joves i educació del PDC St. Josep Obrer

Àrea de Benestar Social

ENTITAT/S I SERVEI/S QUE HI PARTICIPEN:

Grup de treball d’Infància, joves i educació del PDC St. Josep Obrer

Àrea de Benestar Social

Institut Roseta Mauri

Escola Rosa Sensat

Escola Eduard Toda

Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals – CC Mas Abelló

CALENDARI: gener a desembre de 2019
NOMBRE DE PARTICIPANTS: homes: 8 dones: 16
JUSTIFICACIÓ/OBJECTIUS DEL PROJECTE:

Projecte que es desenvolupa de forma coordinada amb l’Institut Roseta Mauri i les escoles Rosa Sensat i Eduard Toda, on es treballen aspectes acadèmics com els hàbits d’organització i d’estudi i el seguiment del currículum escolar (estudi assistit), i aspectes relacionats amb la convivència entre els joves que hi participen, la tolerància, el treball en equip, la diversitat, etc.

Objectiu general:

Promoure que, un conjunt de nois/es amb risc d’exclusió social, assoleixin uns conceptes, unes actituds, uns procediments i uns valors que possibilitin la continuïtat en el sistema educatiu i fomentin la cohesió social del barri.

Objectius específics:

Assolir uns coneixements, hàbits i destreses bàsiques que facilitin la continuïtat al sistema educatiu.

Millorar el repertori de competències personals bàsiques, incidint en les habilitats socials.

Fomentar la relació dels adolescents i joves amb l’entorn del barri.

ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN:

S’han fet dues línies de treball, la del grup de 6è,, en la que participen dues escoles, Rosa Sensat i Eduard Toda i la del grup de l’ESO que participa l’Institut Roseta Mauri. Tots són centres educatius de la zona.

Abans de començar l’activitat, es fan entrevistes amb els centres educatius, es decideix quins són els possibles candidats per a l’activitat. Seguidament, es realitza una reunió amb les famílies per tenir un primer contacte. Durant el curs es fomenta una bona coordinació amb els centres i les famílies.

S’han comptabilitzat un total de 15 reunions de coordinació amb els professionals que intervenen i els centres educatius i 16 atencions individualitzades i acompanyaments a nivell personal dels nois i noies i les seves famílies.

Es fan dues sessions setmanals de dues hores cada dia amb cada grup. Dilluns i dimecres el grup d’ESO i dimarts i dijous el grup de 6è de primària.

S’ha fomentat que hi hagi una interacció amb la convivència del barri ja que el projecte s’emmarca dins del Pla Comunitari, fent sortides (Museu Salvador Vilaseca, Salting) i participant en activitats dels casals cívics, del centre cívic Mas Abelló, entre altres.

 
VALORACIÓ TÈCNICA:

Els professionals de l’institut i l’escola valorenn que hi ha una millora en la major part dels participants i els convé assistir al projecte. El nivell acadèmic ha pujat o s’ha mantingut, en tot cas, no ha baixat.

De cara al proper curs valorem la continuïtat d’aquest projecte pels bons resultats i la necessitat detectada, ja que es pot fer prevenció, orientació i intervenció en casos que potser no serien detectats des de l’institut o l’escola. Hi ha hagut una bona adherència i s’espera una continuïtat dels participants durant els propers cursos.

Durant el desenvolupament de les sessions s’ha anat fent un seguiment del currículum escolar planificant el treball escolar, fent deures, organitzant el treball, donant eines per l’estudi… A més s’han treballat aspectes que es consideren bàsics, com la convivència entre els joves, la tolerància, el treball en equip, la diversitat, la intel·ligència emocional, la resolució de conflictes, debats sobre temes d’interès, fins i tot activitats de distensió o risoteràpia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.