L’Ajuntament de Reus reforça l’atenció proactiva dels Serveis Socials als usuaris més vulnerables

placa-mercadal-ajuntament-de-reus_20101122142253_0_0_2_0_2.jpg

L’Ajuntament de Reus ha reforçat l’atenció proactiva dels Serveis Socials municipals per conèixer la situació i les necessitats dels usuaris. L’Ajuntament s’està posant en contacte individualment als usuaris, i ha iniciat les trucades amb els que presenten més vulnerabilitat. Els Serveis Socials han reforçat l’equip de treballadors per donar una millor resposta telefònica i telemàtica als usuaris.

Aquesta actuació proactiva de l’Ajuntament ha generat un increment de la demanda dels Serveis Socials municipals, especialment del servei de menjar a domicili, que l’Ajuntament ha  reforçat per donar resposta.

Aquesta és una de les qüestions que s’ha analitzat en la reunió del Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus d’aquest dijous, 19 de març, en la que s’han adoptat noves mesures de caràcter social:

  • Comissió municipal del voluntariat: El Comitè d’Emergències i la regidoria de Serveis Socials han creat la comissió per coordinar l’augment de peticions; i regular com canalitzar les mostres de  solidaritat.
  • Impuls al Banc de Sang: L’Ajuntament estudiant habilitar un espai a l’antic Hospital per traslladar-hi activitat del Banc de Sang i incentivar les donacions.
  • Habitatge: A través de la Borsa d’Habitatge, l’Ajuntament garantirà informació i facilitarà tràmits i ajudes, d’acord a les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat. En l’àmbit municipal s’analitzarà la possibilitat d’adoptar mesures pròpies, segons els casos.
  • Aigua: El subministrament d’aigua està garantit. L’empresa municipal Aigües de Reus està fent un seguiment continuat de l’evolució dels consums, i no ha detectat res fora del normal. La societat analitza la possibilitat de dotar de més pressupost el fons de solidaritat amb què contribueix a rebaixar el rebut de l’aigua a les persones amb menys recursos.

 Durant la reunió també s’han adoptat les mesures de caràcter preventiu següents:

  • Insistir en què la mobilitat està restringida: L’Ajuntament recordarà al sector del taxi que els desplaçaments en cotxe també s’han de fer individualment, i en el cas dels taxis: el conductor i un passatger
  • Recomanació a les empreses que expedeixi certificats del lloc de treball entre les seves plantilles: Els treballadors han de poder demostrar on van a treballar per justificar-ho en cas que els aturin els cossos de seguretat.

 Igualment, també s’ha abordat la possibilitat d’adoptar noves mesures de caràcter econòmic:

  • Suport a les empreses: L’Ajuntament crearà un equip tècnic de les regidories d’Empresa i Ocupació i de Promoció de Ciutat per treballar conjuntament noves mesures de suport a les empreses.

Finalment, en l’àmbit de la gestió del dia a dia de la ciutat, s’ha pres la decisió següent:

  • Pla de manteniment de la ciutat: L’Ajuntament redactarà un pla de manteniment de la ciutat —que actualment està en serveis mínims— per planificar què és urgent i què pot esperar.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus s’ha reunit el matí d’aquest dijous per analitzar la situació i debatre a l’entorn de les propostes que els grups municipals de la CUP, el PSC i C’s han fet arribat al Govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.