Deu escales veïnals del barri Mas Pellicer han participat en l’activitat «Decora la teva escala»

Reconeixements «Decora la teva escala»-1-20200227122101.jpg

El centre cívic Mas Abelló acull aquest dijous 27 de febrer el lliurament dels reconeixements a les deu escales veïnals del barri Mas Pellicer que l’any 2019 van participar en l’activitat «Decora la teva escala» i s’inaugura una exposició amb fotografies de les escales decorades. Com a reconeixement, totes les escales participants rebran un conjunt de material i eines per tal de poder fer arranjaments, com pintar i netejar, a l’escala durant aquest any. Aquesta activitat forma part del projecte comunitari «Escales a Mas Pellicer», fruit d’un conveni entre l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus, que en l’actualitat compta amb una integradora social a mitja jornada que impulsa accions socioeducatives i fa tasques de suport, assessorament i de mediació amb les administracions d’escales i les comunitats de propietaris. Aquest projecte es coordina des de l’àmbit de Dinamització Comunitària i Cohesió Social de la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri Sant Josep Obrer, on s’inclou el barri Mas Pellicer.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la importància de participar en activitats com aquesta: «Aquest Nadal passat, un veïnat que fins ara es mostrava poc participatiu ha decorat les escales i ho ha fet amb entusiasme. Sens dubte, aquest és un indicador que, a poc a poc i amb un treball coordinat entre diverses administracions i entitats, estem aconseguint que tothom s’estimi el seu barri i en tingui cura».

IMG_1574.jpg

El projecte Escales
D’una banda, el projecte Escales forma part del Pla Comunitari del barri Sant Josep Obrer. Una iniciativa transversal que, pel que fa al barri Mas Pellicer, té com a objectiu tractar les diverses necessitats que sorgeixen al barri entorn de la convivència. L’any 2019 s’ha treballat directament amb nou blocs, que han organitzat de forma més eficient i eficaç la neteja i el manteniment dels espais comunitaris. En concret, s’han fet 257 intervencions en aquestes comunitats i 178 atencions directes al veïnat.

A més d’aquestes actuacions concretes, el projecte Escales implica  diversos agents que tenen a veure amb la vida quotidiana al barri, com entitats veïnals, culturals i religioses, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i l’Agència de l’Habitatge en la implementació dels millors mètodes, sovint basats en la mediació, per garantir una millor convivència en aquesta zona  de la ciutat.

El treball comunitari
En general, les accions comunitàries desenvolupen polítiques públiques de cohesió social, que es focalitzen en zones geogràfiques amb característiques especials i on convergeixen tot un seguit de dèficits socioeconòmics que poden donar lloc a una fractura social i/o exclusió social.

Els plans de desenvolupament comunitari són una de les eines que permeten desenvolupar accions comunitàries i aprofundir en polítiques socials actives, que contribueixen a la promoció i la consolidació de noves formes d’organització que permeten actuar en els nous reptes socials.

IMG_1942.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.