Alumnes de l’Escola Pompeu Fabra gaudeixen del nou projecte comunitari «Construïm l’estiu en família»

foto_construim_familia_0.jpg

Unes cinquanta persones han participat del 3 al 14 de juliol del nou projecte «Construïm l’estiu en família» de l’Escola Pompeu Fabra amb l’objectiu de potenciar l’àmbit comunitari en els centres educatius, impulsat per la Regidora de Benestar Social, a través de l’àmbit de Dinamització Comunitària i Cohesió Social, i que compta amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament. En concret, han participat en aquest projecte: 26 alumnes, 15 adults i 9 monitors.

Aquest casal en família parteix de la iniciativa d’un col·lectiu de pares i mares de l’AMPA de l’Escola Pompeu Fabra amb l’objectiu de compartir més estones lúdiques i educatives amb els seus fills i filles. Es tracta de realitzar activitats educatives i de lleure organitzades pels pares i mares amb el suport de monitors professionals en l’educació en el lleure. Mitjançant aquest projecte es pretén crear un espai de comunicació, socialització i experimentació entre pares, mares, fills i filles on es puguin compartir aprenentatges conjunts i divertir-se.

Així, durant les dues primeres setmanes de juliol, alumnes de diverses edats, conjuntament amb les seves famílies, han pogut gaudir, a les instal·lacions de l’escola, d’estones d’aprenentatge, de diversió, d’intercanvi cultural, de treball en equip i de multiplicitat d’activitats com castells, treballs manuals, jocs d’aigua, teatre, gimcanes, contacontes, ball de danses de la ciutat, tallers de Henna, cuina o alimentació saludable, entre d’altres.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella fa una valoració d’aquest nou projecte: «La continuïtat durant l’estiu de la complicitat que tots els membres de la comunitat educativa estableixen durant el curs mitjançant diverses activitats, enriqueix el bagatge personal i de coneixements de l’alumnat. Per això, valorem de manera molt positiva aquest projecte comunitari que hem portat a terme amb l’Escola Pompeu Fabra».

Des de la Regidoria de Benestar Social, el suport a la iniciativa de l’AMPA de l’escola Pompeu Fabra, s’ha fet des del projecte «Barri educador», iniciativa de l’àmbit comunitari basada en l’establiment de contacte amb els diferents agents socials de la zona (escoles, instituts, entitats, etc.) per donar-los suport i dur a terme accions conjuntament. En concret, a través de les educadores de l’àmbit comunitari de la Zona Est de la ciutat es van realitzar tota una sèrie de reunions prèvies a la realització del projecte amb l’AMPA i l’equip directiu de l’escola per desenvolupar la idea i crear un grup motor de mares i pares interessats a tirar endavant la iniciativa, enfocant el projecte com un casal en família. Una vegada iniciat el projecte, es va fer el seguiment i la valoració de les activitats mitjançant reunions amb tots els agents implicats. I una vegada finalitzat, s’ha fet una reunió d’avaluació final del projecte, amb la participació de l’equip directiu de l’escola, el president de l’AMPA, professionals de l’àmbit comunitari i l’equip de dinamització.

Aquest projecte ha comptat també amb el suport de diverses entitats com la Fundació Privada Reddis, l’Agrupació Escolta la Mulassa i la Colla castellera Xiquets de Reus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.