ERC, CiU, Ara Reus i PP aposten per aplicar estratègies de salut a totes les polítiques

El text també estableix una línia a seguir en la gestió de salut comunitària

plenari_bona_sergi_0.jpg

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC-Avancem, Convergència i Unió, Ara Reus i el Partit Popular presentaran una moció, en el plenari d’aquest divendres, per tal d’aplicar en totes les regidories les estratègies de salut. Els acords suposen incorporar la salut com un dels eixos de la política de govern. “Aquest abordatge s’ha de fer amb la implicació i el compromís de totes les àrees de l’acció política, amb un treball transversal i interdisciplinari, aplicant l’estratègia de salut a totes les polítiques, que ha quedat incorporada com un dels quatre eixos d’actuació que conformen el Pla de salut de Catalunya 2016-2020”, indica la moció.

En segon terme, el text fa que totes les regidories, organismes autònoms i societats municipals “puguin capitalitzar la seva influència positiva sobre la salut de les persones”, i en tercer, que es millori una coordinació que comporti un “increment de l’efectivitat, l’eficiència i l’equitat de les polítiques intersectorials sobre la salut i el benestar de les persones.

En quart lloc, la moció insta a desenvolupar una estratègia de salut comunitària local “basada en la detecció de les necessitats, identificació dels recursos comunitaris, priorització de les intervencions en la població més vulnerable i avaluació de les actuacions endegades”. Per últim, s’indica que el text es traslladarà al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

http://reusdigital.cat/noticies/reus/erc-ciu-ara-reus-i-pp-aposten-aplicar-estrategies-de-salut-totes-les-politiques

One thought on “ERC, CiU, Ara Reus i PP aposten per aplicar estratègies de salut a totes les polítiques”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.