El somni d’una cooperativa d’habitatges a Reus

La valoració de la primera experiència de vivenda compartida al barri Sant Josep Obrer ha estat positiva.

cooperativa4.jpg

Antonio, J. Antonio, Darío i Julián. Aquests són, avui, els protagonistes del “somni” de la cooperativa Llars Familiars HSJ, SCCCL que té com a cara més visible a mossèn Josep Moreno, capellà de les parròquies de Sant Josep i l’Assumpció, de Reus. Des de fa aproximadament un mes i mig, aquestes quatre persones resideixen en la primera vivenda que gestiona la cooperativa i que s’integra en la primera fase d’una iniciativa “familiar, sostenible i justa” en paraules de Moreno, president d’una cooperativa que té altres 13 socis fundadors.

Situada al número 9 del carrer de la Mare de Déu de Guadalupe, de Reus, la primera vivenda habitada de la cooperativa s’ha comprat junt amb una altra a la mateixa zona i s’ha rehabilitat per acollir quatre persones de situacions personals diverses que comparteixen sostre i també el seu projecte “sostenible, just, ètic i que busca el bé comú”, segons Moreno. “La convivència és bona”, afirma Julián, un dels quatre residents de la casa que té mobilitat reduïda i pel qual s’habilitat adequadament l’espai inferior de l’immoble.

De moment, l’altre habitatge que forma part d’aquesta primera fase de la cooperativa està pendent de rehabilitació. El finançament per la compra d’aquestes dues primeres cases del projecte ha arribat a través de Coop 57, entitat que els ha atorgat un crèdit del 85% del valor total dels immobles (78.000 euros) a pagar a quinze anys. Després d’aquesta primera acció, la cooperativa gestionarà properament durant un període de quinze anys un segon habitatge cedit per Habita 3 a l’entorn de la Pastoreta i es prepara també per engegar una tercera fase de compra d’entre quatre o cinc habitatges al barri Fortuny de Reus.

http://reusdigital.cat/noticies/reus/el-somni-duna-cooperativa-dhabitatges-reus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.