El Centre Cívic Mas Abelló es reforma per integrar el Casal de la Gent Gran del barri

casal_avis_mas_abello_0.jpg

L’Ajuntament de Reus, a través de la col·laboració entre les regidories d’Urbanisme i de Participació, Ciutadania i Transparència, han portat a terme les obres de reforma del Centre Cívic Mas Abelló, per tal d’integrar-hi els serveis del Casal Municipal de la Gent Gran del Districte IV. El casal, fins ara, ocupava un local en lloguer al carrer de Mas Abelló, al mateix barri Mas Abelló. L’obra enllestida l’han presentat aquest dimecres als veïns i usuaris l’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

Les millores que han entrat en funcionament aquesta setmana permeten ampliar els horaris (amb un espai obert de 8:00 a 22:00 h), millorar i ampliar serveis, crear sinèrgies amb l’entorn i estalviar el lloguer que s’abonava fins ara. L’actuació té un cost d’adjudicació de 31.193,70 euros IVA inclòs. El trasllat del servei s’ha fet durant els darrers dies.

Les obres s’han realitzat al cos d’una planta situat a l’extrem sud-oest del centre cívic. Aquest cos està separat de la resta de l’equipament per un pati interior, que unifica els dos volums però alhora en permet usos diferenciats. L’edifici està situat als jardins del Mas Abelló, obert al barri, la qual cosa en pot facilitar l’ús per a activitats en col·laboració amb l’Ajuntament i altres entitats de la zona.

A grans trets, l’obra ha previst allotjar al centre cívic un espai diàfan per a la tercera edat. Així mateix, ha recuperat la pavimentació original del pati d’accés. Les actuacions han estat les següents:

 • Arranjament de les sales 3 i 4 per deixar un ampli espai diàfan que alhora es pot compartimentar per a l’ús de casal d’avis que també podrà utilitzar el centre cívic per a l’organització d’esdeveniments de més públic. L’espai disposarà d’una petita cuina, a disposició dels dos serveis municipals.
 • Construcció de dos lavabos i adaptació per a l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda.
 • Adaptació de la part de l’edifici on s’intervé per a persones amb mobilitat reduïda.

La integració física del casal municipal de la gent gran al centre cívic permet millorar l’oferta i beneficiar-se dels serveis compartits següents:

 • Sala de dedicació exclusiva per a la gent gran, amb la possibilitat d’ampliació.
 • Sala de miralls per fer les activitats de gimnàstica.
 • Pati exterior per a activitats a l’aire lliure.
 • Participar de les activitats del centre cívic i crear sinèrgies.
 • Disponibilitat de la resta de sales del centre cívic per realitzar més activitats.
 • Sala d’ordinadors per a fer tallers i formació.
 • Disponibilitat de consergeria.
 • Horari d’obertura de 8:00 a 22:00h.
 • Possibilitat d’obrir els caps de setmana.

A l’acte de presentació de les reformes i millores realitzades hi han participat els representants de la junta del Casal Municipal de la Gent Gran del Districte IV i també usuaris habituals del servei. L’alcalde Carles Pellicer ha destacat la voluntat del Govern de millorar els serveis que es donen a les entitats de la gent gran i al conjunt de la ciutadania arreu de la ciutat a través dels centres cívics i espais municipals. Per la seva part, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha remarcat la importància de garantir una atenció específica al col·lectiu de la gent gran pel que fa a espais de convivència i trobada, en els quals també es desenvolupen activitats de formació i lleure adreçats aquest col·lectiu per potenciar l’envelliment actiu.

FullSizeRender

-PAXP-deijE.gif

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.