Més de 70 professionals participen en la jornada d’atenció a persones sense sostre

la-regidora-montserrat-vilella-intervenint-a-la-jornada-organitzada-per-lajuntament.jpg

Una setantena de professionals han participat aquest dimarts, 7 de juny, a la jornada sobre el treball amb les persones sense sostre que es fa a la ciutat que l’Ajuntament de Reus ha organitzat a la sala d’actes de l’antic hospital. El debat ha estat conduït per Ramon Noró, membre de la Fundació Arrels, i altres membres de l’equip d’incidències d’aquesta entitat que es dedica a l’atenció de persones sense llar de Barcelona des de 1987.

La jornada, organitzada per la regidoria de Benestar Social a través del Pla d’Inclusió Social, s’ha adreçat a les persones professionals en àmbits del treball i l’educació social, la mediació i les drogodependències; als agents de la Guàrdia Urbana, i als voluntaris d’entitats i altres professionals que també treballen amb persones sense sostre. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, que ha presentat l’acte, considera que «aquesta trobada és una bona oportunitat per trobar noves fórmules per tal de millorar el treball que fem a Reus, entitats i serveis socials plegats, amb les persones sense sostre».

La jornada ha afavorit el debat i la participació de les persones assistents i ha consistit en una explicació breu del treball que fa Arrels amb les persones sense llar, en especial a aquelles que es troben en situació més crònica. Una tasca que consisteix en l’acollida, el treball al carrer i al centre Obert, en el suport i l’habitatge, basat en el model d’intervenció Housing First.

També s’han donat a conèixer bones pràctiques a l’hora de fer front a aquestes situacions de vulnerabilitat com establir recomptes periòdics de persones que dormen al carrer al municipi per conèixer el nombre, l’evolució i sensibilitzar la ciutadania, establir cens de persones que viuen al carrer per conèixer diferents aspectes com ara perfil i àmbits en què la persona presenta major vulnerabilitat i enfortir, des de l’àmbit local, l’acompanyament i el suport a llarg termini de les persones sense llar.

http://delcamp.cat/reusdiari/noticia/2035/mes-de-70-professionals-participen-en-la-jornada-datencio-a-persones-sense-sostre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.