Més de 2.300 joves participen a les activitats del programa Altersuer

percussio_altersuer_0

Més de 2.300 joves han participat en les activitats del programa Altersuer, un programa transversal d’oci alternatiu per a joves que té com a principals objectius promoure un oci alternatiu i saludable, així com augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves.

Altersuer és un programa d’oci alternatiu que presenta una variada oferta d’activitats i que enguany s’ha plantejat amb la voluntat d’integrar i sumar esforços per arribar a més joves i per descentralitzar les actuacions a tota la ciutat. Amb la incorporació de tres dinamitzadors juvenils treballant a peu de carrer en contacte directe amb els joves de març a juliol s’ha pogut arribar allà on són els joves i afavorir la seva participació a les activitats del projecte. També s’ha pogut fer un treball individualitzat amb ells i coordinar-se amb els recursos del territori.

Més enllà de l’esport
El projecte Altersuer va molt més enllà de les activitats esportives del mes de juliol i conté altres activitats formatives, de prevenció de riscos i d’oci nocturn alternatiu, que es fan de febrer a juliol a la ciutat de Reus adreçades a joves, sobretot a nois i noies de 12 a 20 anys.

Els dinamitzadors de carrer s’han encarregat tenir una comunicació directa i permanent amb un elevat nombre de joves de les diferents zones de la ciutat, tot realitzant un treball de contacte directe en el seu entorn. Les rutes informatives realitzades diàriament han arribat a establir contacte amb més de 2.000 joves.

S’ha procurat incentivar la participació del jovent en activitats de temps lliure, educatives, esportives i al mateix temps connectar aquests joves als recursos del territori segons les seves necessitats.

joves_mural_altersuer_0-1

Activitats diverses
Hi ha quatre tipus d’activitats dins Altersuer:

  • Altersuer Espai Obert : acciones lúdiques i preventives descentralitzades en espais oberts d’ús comunitari. 
  • Altersuer Circuit Formatiu: cicle d’activitats formatives
  • Altersuer al capvespre: cicle d’activitats nocturnes lúdiques
  • Altersuer Acompanya i integra: accions socials, preventives i integradores d’acompanyament amb joves i de treball d’habilitats socials i personals.

Dins de les activitats anomenades Espai Obert: accions lúdicopreventives descentralitzades en espais oberts d’ús comunitari; s’han realitzat un total de 10 activitats i tallers descentralitzats per tota la ciutat amb una participació total de 175 joves.
S’han realitzat un total de 6 activitats formatives, una de les quals, la jornada sobre joves i addiccions, amb la participació total de 96 joves.

Les activitats nocturnes han comptat amb un total de 1.194 joves, amb activitats que ja han esdevingut un clàssic com l’Electropiscina i l’SkateParcFest o d’altres de noves com la festa multiesportiva, Alterfest, duta a terme a la plaça llibertat.
Durant el mes de juliol 67 joves han pogut gaudir d’activitats multiesportives dues o tres tardes la setmana de manera gratuïta als barris Gaudí, Sant Josep Obrer i barri Fortuny.

Per últim un total de 802 joves han participat de les diferents accions socials i preventives relacionades amb la prevenció de drogues i la sexualitat que s’han realitzat durant aquests 5 mesos.

El programa, liderat des del Casal de Joves per la regidoria de Joventut, i amb la participació de les regidories d’Esport, Salut Pública, Convivència i Immigració i de Serveis Socials, planteja un treball integral amb els joves amb un acostament i treball de contacte directe per tal de promoure habilitats socials i oferir alternatives d’ocupació del temps lliure creatives i saludables entre els joves. Aquest programa d’oci alternatiu i prevenció de drogues està subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.