Mor l’històric líder veïnal Domingo Bahillo

bahillo

Aquest dilluns, de matinada, ha mort l’històric dirigent veinal reusenc, Domingo Bahillo, a causa d’un infart. Referent durant anys del barri Sant Josep Obrer, va liderar la lluita per la millora del barri i va plantar cara als traficants de droga, fins al punt que el tenien amenaçat de mort i va haver de marxar. També va destacar per la seva militància comunista i va ser cap de llista per diverses formacions d’esquerres a les eleccions municipals de Reus. L’any 2001 l’Ajuntament de Reus li va concedir una menció honorífica en reconeixement a la seva intensa activitat com a dirigent del moviment veïnal, i de forma especial, per finalitzar aquell any la seva etapa de responsabilitat en el moviment associatiu de Reus. En els últims temps havia fet campanya al costat de la presidenta del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) a Reus, Àngels Ollé, per diferents barris de la ciutat a favor del dret dels catalans a decidir el seu futur. Nascut a Itero de la Vega (Palència, 1945), comença a interessar-se per les qüestions del barri Sant Josep Obrer a través de l’AMPA del col.legi Rosa Sensat. Més tard, ocupa la presidència de l’associació de veïns Primer de Maig de Reus. Escollit vicepresident de la FAVR entre els anys 1995-99 i membre del comitè d’empresa Hoescht Iberica i Clariant Iberica i delegat sindical de Celanese. Membre del PCC i CCOO des de la clandestinitat. El 1999 va ser cap de llista d’EUiA a les eleccions municipals i en presentar-se en coalició amb ICV, el 2003, va ser el número 3 de la candidatura. La FAVR lamenta la pèrdua de Domingo Bahillo La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) lamenta “profundament” la pèrdua de Domingo Bahillo. Per al col·lectiu veinal Bahillo “va ser un referent i un exemple de lluita en defensa dels drets i llibertats fonamentals del ciutadans i ciutadanes en moments molt difícils de la transició democràtica. Domingo Bahillo no va descansar mai en defensa de la millora de les condicions de vida del seus veïns del barri”. El passat 10 de desembre, la FAVR va reconèixer, juntament amb d’altres dirigents veïnals,  la trajectòria de Bahillo en un acte celebrat al saló de plens de l’Ajuntament, una trajectòria que “ha estat i un és un exemple de compromís, valentia i dedicació”. @http://reusdigital.cat/

One thought on “Mor l’històric líder veïnal Domingo Bahillo”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.