Exposició: Reus i el circ

ale hop

L’any 1768 neixia a Anglaterra el circ modern amb les primeres exhibicions del genet Philip Astley, que incorporà als exercicis eqüestres alguns números de fira popular.

L’any 1997 va néixer a Reus, la primera i única Fira del Circ de l’Estat: Trapezi. Més de dos-cents anys de diferència però amb un únic fil conductor, l’aposta decidida per l’estètica i les propostes que no es basen exclusivament en el “més difícil encara”, sinó en el concepte d’espectacle global i de qualitat artística.

L’exposició “Reus i el circ” vol ser testimoni de la presencia del circ a la nostra ciutat, des del començament del segle XX fins avui. Imatges de fotògrafs de tots els temps, que s’han deixat captivar per la plasticitat d’aquest espectacle, ens mostren el pas de diferents companyies de circ pels carrers i places de Reus.

Avui en dia, parlar de circ, de les arts de la pista, del nou circ, és parlar de Reus i de Trapezi. D’una fira que ens fa passejar el nom de la ciutat per tot el món i que ens apropa una disciplina artística que sorprèn petits i grans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.