La Fundació Mossèn Frederic Bara vetlla pel desenvolupament dels infants

La Fundació Mossèn Frederic Bara contribueix des de fa trenta anys al desenvolupament dels infants i adolescents provinents de famílies amb dificultats econòmiques i amb risc d’exclusió social, ja siguin d’origen estranger o nascudes al territori. La tasca humanitària i de voluntariat és clau per a vetllar per una correcta nutrició i educació dels infants.

Captura de pantalla 2013-11-29 a la(s) 17.36.12Una quarantena de persones, entre els que hi figuren voluntaris, antics mestres i treballadors socials, s’encarrega, de dilluns a divendres, i fora d’hores lectives, de donar-los berenar, i proposar tot un seguit d’activitats educatives, relacionades amb la música, la plàstica i el reforç escolar. Els dissabtes s’hi realitza un esplai, i en època de vacances, l’entitat acull un casal d’estiu.

Es tracta d’un centre obert, que aplega una seixantena de nens i nenes de 4 a 15 anys. Hi predominen infants pertanyents a famílies d’origen estranger que, en molts casos, es troben en situació de risc. “Es tracta de nens i nenes que per circumstàncies familiars, econòmiques i de l’entorn, amb el temps podrien entrar dins dels paràmetres de pobresa infantil. Donar-los aquest berenar els pot ajudar a compensar els àpats que realitzen a casa”, explica Mertxe Martínez, directora de la Fundació.

El context econòmic, però, també ha fet que en els darrers anys un nombre d’assistents procedeixin de famílies nascudes al territori. “N’hi ha que a casa viuen amb la renda mínima de 426 euros, i d’altres que no tenen cap mena d’ingrés”, constata la directora. En aquest sentit, la fundació facilita una bossa d’aliments quinzenals a les famílies dels nens i nenes que assisteixen a l’entitat i que presenten més dificultats econòmiques. Organitzacions com el Banc d’Aliments, la Creu Roja, o l’Ajuntament de Reus, mitjançant el programa per a la recuperació d’aliments Frescos, col·laboren assíduament amb aquesta entitat.

Paral·lelament, la Fundació Mossèn Frederic Bara treballa amb diversos programes, adreçats als adults, com una escola de pares, es proposen diverses activitats com tallers de cuina, i espais  d’acompanyament i formació de voluntariat. Tanmateix, col·labora amb altres entitats com Bicicamp, a través un taller de reparació de bicicletes, i que serveix per ajudar a recaptar fons per a la fundació.

Els orígens de la fundació es remunten al 1981, per part de Mossèn Frederic Bara i Cortiella, en col·laboració amb les Filles de la Caritat, els quals van posar en funcionament un menjador on es donaven sopars als nens i nenes d’ètnia gitana que vivien a la ciutat, en situació de pobresa. Actualment, l’entitat es troba situada al carrer de la Racona de Reus.

http://reusdigital.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.