Gran Recapte del Banc d’Aliments

L’Àrea de Benestar Social dóna suport al Gran Recapte, organitzat pel Banc dels aliments el 29 i 30 de novembre a tot Catalunya. Els mercats i supermercats de la ciutat s’han sumat a aquesta campanya de recollida d’aliments bàsics (oli, llet, llegums i conserves de peix) per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària.

Captura de pantalla 2013-11-29 a la(s) 17.44.45La regidora de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca la tasca que fa el Banc del Aliments en l’àmbit de la gestió alimentària: ‘vull animar tothom a participar al Gran Recapte, donant aliments o com a voluntaris, per què, malauradament, a la nostra ciutat hi ha gent que necessita d’aquesta ajuda’.

A Reus, el Banc dels Aliments demana la col·laboració de persones voluntàries per a participar en la recollida i classificació dels aliments. Les persones interessades poden contactar amb el Banc dels aliments de Reus, a través del correu electrònic bancreus@hotmail.es o del telèfon 977 75 74 44. Per a més informació sobre el gran recapte es pot consultar a l’enllaç següent: https://www.bancdelsaliments.org/es/

Reus, ciutat capdavantera en la gestió alimentària responsable

La lluita contra el malbaratament alimentari inspira el programa de gestió alimentària de Reus, liderat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament amb la implicació directa del Banc dels Aliments, el Taller Baix Camp, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la de Residus, i el suport de moltes altres administracions, empreses i entitats.

De la col·laboració del Banc dels Aliments, cal destacar la tasca que realitzen quatre dels seus voluntaris, que tres dies a la setmana van al Mercat del Camp a recollir i fer una primera tria de la fruita i verdura que els paradistes retiren del circuit comercial. Els kilograms d’aliments aptes per al consum recuperats per aquests voluntaris suposen el 57% del total d’aliments frescos que s’han recuperat durant el primer any de funcionament del programa de gestió alimentària.

En el context actual de crisi econòmica, Reus esdevé una ciutat capdavantera pel que fa a la gestió alimentària amb aquest programa innovador que incideix de manera positiva en l’àmbit social i ambiental.

http://www.reusdirecte.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.