Uns posagots amb còmics, per promoure la convivència a Reus

Aquesta setmana s’han distribuït a Reus 3.000 posagots a cafeteries, bars i restaurants de la ciutat, amb consells que promouen la convivència i el bon veïnatge. Es tracta d’una nova fase, iniciada per la regidoria de Convivència i Immigració, de la campanya de promoció del civisme ‘Reus Conviu’ que involucra el sector de la restauració.

1312_foto_posagots_conviu_0

El disseny és molt gràfic, amb dibuixos en format de còmic. El protagonista dels posagots és un ninot que molesta als altres amb les seves accions. D’aquesta manera, es poden entendre les actituds incíviques i els consells per evitar-les sense necessitat de llegir.

Segons la regidora de Convivència i Immigració, Dolors Compte, es vol ‘recordar, en un espai com és un local de restauració, en què la gent acostuma a estar relaxada i pot estar més receptiva, que cal que hi hagi un respecte mutu entre tots, i per tant una bona convivència’.

Els vuits consells dels posagots són: ‘Eviteu embrutar l’espai públic’; ‘Eviteu els sorolls i molèsties innecessàries al veïnat’; ‘Recolliu els excrements de les mascotes i eviteu alimentar els animals del carrer’; ‘Utilitzeu el mobiliari urbà només per als usos apropiats’; ‘Dipositeu els residus en les papereres o contenidors adequats’; ‘Respecteu els parcs i els jardins’; ‘Eviteu espolsar o estendre roba als espais públics o comunitaris’; i ‘Eviteu obstaculitzar l’espai públic’.

La campanya ‘Reus conviu’, és de caràcter preventiu, per promoure la convivència i la cohesió social a Reus. Fins ara ha comptat amb la col•laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través d’una subvenció del Fons Europeu per a la Integració.

Es tracta d’una campanya de sensibilització i pedagogia que se suma a l’atenció específica i personalitzada i a la potestat sancionadora de l’Ajuntament per fer front a les actituds incíviques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.