Uns 1.500 joves participen en les activitats d’Altersuer

Més de 1.500 joves han participat a les activitats del programa Altersuer. La tercera edició de l’Electropiscina, la Nit de Misteris i la Nit de Bikers ha consolidat les activitats com els punts forts del programa. Altersuer s’ha desenvolupat durant el mes de juliol i ha constat de tallers de cinema, teatre, tapes japoneses, rus, pinxos, jocs, etc; així com tallers educatius de prevenció relacionats amb la salut i activitats nocturnes. Tres-centes persones han assistit a la cloenda de l’edició que s’ha celebrat amb la Mostra de Cultura Juvenil a la Palma.

1

Altersuer és un programa transversal d’oci alternatiu que presenta una variada oferta d’activitats d’oci saludable dirigit als joves per gaudir de les tardes i nits d’estiu. El programa, en què hi participen les regidories de Cultura i Joventut, d’Esport, i el serveis municipals de Salut Pública i de Serveis Socials, planteja alhora propostes lúdiques i formatives amb l’objectiu de millorar les capacitats i els coneixements dels joves en una època d’especials dificultats.

Amb aquestes activitats, s’augmenta l’oferta d’oci saludable i creativa que hi ha per joves a la ciutat i s’amplia el ventall de possibilitats a l’hora de prendre decisions respecte a l’ocupació del temps lliure i per prevenir situacions de risc associats a tot tipus de consums.

Activitats de Joventut

Molts dels tallers han hagut de tancar inscripcions i han quedat joves en reserva. Hi ha activitats que ja són un clàssic del programa Altersuer com el teatre o el cinema, que han tornat a comptar amb una gran acceptació per part dels joves.

Hi ha altres activitats que es consoliden, i en la seva tercera edició gaudeixen d’un gran èxit de públic, com és l’Electropiscina, la Nit de Misteris i la Nit de bikers, activitats que gaudeixen d’un especial reconeixement perquè estan coorganitzades juntament amb entitats juvenils de la ciutat.

Altres activitats noves d’enguany, com el cicle de tastets d’estiu, mitjançant el qual s’ha proposat descobrir secrets culinaris del món els dilluns al vespre amb tres tallers de cuina del món, han tingut una molt bona rebuda per part dels joves i els tres dies la sala ha estat plena de joves amb ganes d’aprendre i degustar un plat nou.

2

Activitats de Salut Pública

Dins del programa Altersuer 2013, Salut Pública ofereix un conjunt de tallers saludables amb l’objectiu de promoure i facilitar un oci alternatiu saludable oferint alternatives al consum de drogues i alcohol. ‘Begudes saludables’, ‘Sex+Drugs’ o ‘Si beus.. posa’t les ulleres’ són els tres tallers organitzats per aquesta àrea. A més, s’ha plantejat el joc interactiu ‘Troba’t la teva meta’, on s’han treballat temes com la sexualitat, les drogues, els esports i  els tòpics.

Activitats esportives

Realitzar activitats esportives de caire preventiu és una de les altres propostes d’Altersuer per a joves i adolescents. Durant les sessions es treballa l’esport per a impulsar el desenvolupament personal, la socialització i la inclusió social d’infants, adolescents i joves per a combatre les conductes de risc.

En aquest àmbit, es desenvolupen activitats com el futbol sala, el bàsquet, el bàdminton o els jocs tradicionals, en tots els districtes de la ciutat i mitjançant els equipaments existents. Les activitats s’han realitzat al Polilleuguer Alberich i Casas, Polilleuger Ciutat de Reus, Escola Rubio i Ors, Escola Rosa Sensat i Escola Maria Fortuny.

Monitors esportius, educadors socials i tècnics de salut pública desenvolupen coordinadament el treball.  Les activitats es complementen amb tallers de prevenció sobre alimentació saludable, drogues i sexualitat

En total, s’han desenvolupat quaranta-vuit sessions de dues hores, amb una freqüència de dues o tres sessions setmanals durant les tardes del mes de juliol. En aquesta edició s’ha ampliat l’oferta d’activitats a quatre setmanes vers les tres que es van realitzar el curs passat amb l’objectiu de millorar el treball preventiu.

3

One thought on “Uns 1.500 joves participen en les activitats d’Altersuer”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.