L’Ajuntament de Reus s’adhereix al conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges

pisos

L’Ajuntament de Reus s’adhereix al Conveni per a la creació d’un fons social d’habitatges, promogut pels ministeris d’Economia i Competitivitat, de Foment i de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Plataforma del Tercer Sector i diverses entitats bancàries. El fons té com a objectiu disposar habitatges de lloguer a baix preu per a persones i famílies que han estat desallotjades de la seva residència habitual per impagament de la hipoteca, i que es troben en situació d’especial vulnerabilitat social.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, afirma que «garantir el dret a l’habitatge és una de les línies estratègiques de les polítiques de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. L’adhesió al Fons social d’habitatges és una eina més per assolir lloguers a preus assequibles, i se suma a accions com el Servei de Mediació Hipotecària, que hem impulsat juntament amb la regidoria d’Arquitectura i Urbanisme en el marc de les politiques d’habitatge social».

La creació del fons d’habitatges serà responsabilitat de les entitats de crèdit. El paper de l’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Socials municipals, serà el d’emetre un informe de valoració de la necessitat o del risc social de les persones que sol·licitin acollir-se al fons. Les sol·licituds per accedir a un d’aquests habitatges s’hauran d’adreçar a les entitats de crèdit adherides al conveni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.