Constitució de la Taula per la inclusió del poble gitano de Reus

taula1p

taula2p

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, i la regidora de Convivència i Immigració, Dolors Compte, han assistit aquest dimecres 6 de febrer a la constitució de la Taula per la inclusió del poble gitano promoguda per les dues regidories, des del Pla Local d’Inclusió Social i els Plans de Desenvolupament Comunitari. L’acte ha tingut lloc a la sala Evarist Fàbregues del palau municipal. La Taula per la inclusió del poble gitano realitzarà un treball en xarxa basat en l’anàlisi, el debat, l’elaboració de propostes i el seguiment d’activitats i de projectes per la promoció social del poble gitano. Entre les tasques que tindrà assignades hi ha la d’assessorar els òrgans municipals sobre matèries relatives a la situació del poble gitano; impulsar iniciatives i actuacions per la promoció social de la població gitana, la defensa de la seva cultura i per combatre el racisme i la discriminació; així com fer propostes per tal d’enfortir la convivència entre les diferents cultures que viuen a la ciutat. Igualment, la taula formularà propostes d’actuació per tal de fomentar l’accés igualitari de les dones i les nenes gitanes als àmbits educatius, laborals i socials, per potenciar la imatge de les dones gitanes com a transmissores i dinamitzadores de la identitat cultural gitana, així com per difondre les aportacions que les dones gitanes fan a la seva comunitat i al conjunt de la societat. Composició Formen part de la Taula per la inclusió del poble gitano la regidora de l’Àrea de Benestar Social, que exerceix la presidència; la regidora de Convivència i Immigració, que exerceix la vicepresidència; aixi com tècnics del Pla Local d’Inclusió Social i del Pla de desenvolupament Comunitari. Per part de les entitats, hi participa un representant de cada associació i entitat gitana amb seu a la ciutat de Reus que tingui com a objectius específics dins dels estatuts treballar pel desenvolupament del poble gitano. Actualment les entitats participants són les següents:

  • Associació gitana catalana Sant Josep Obrer.
  • Associació d’Integració Gitana de Reus.
  • Associació gitana SONAKAY.
  • Associació de dones gitanes Juvli Romni.
  • Església evangèlica de Filadelfia.
  • Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya.
  • Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.