Campanya per promoure la convivència entre la ciutadania

La regidoria de Convivència i Immigració inicia la campanya «Conviu amb Reus» per promoure la convivència i la cohesió social a Reus, i que ha comptat amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través d’una subvenció del Fons Europeu per a la Integració. La campanya té un caràcter preventiu.

El material editat, un quadríptic i un cartell, recull consells per promoure el bon veïnatge i preservar els béns immobles i el mobiliari urbà. Consells com: «Eviteu els sorolls i molèsties innecessàries al veïnat» o «Recolliu els excrements de les mascotes i no alimenteu els animals del carrer».

Per tal que la campanya de sensibilització arribi al màxim nombre de persones, el quadríptic s’ha editat en català i en castellà i s’ha utilitzat un disseny molt gràfica, amb dibuixos en format de còmic. El protagonista del fulletó és un ninot que molesta als altres amb les seves accions. D’aquesta manera, es poden entendre les actituds incíviques i els consells per evitar-les sense necessitat de llegir.

Dolors Compte, regidora de Convivència i Immigració, afirma que «aquesta campanya té com a objectiu el foment del civisme. És a dir, recordar que la ciutat és un espai col·lectiu. Per què hi hagi un respecte mutu, i per tant una bona convivència, cal que tothom exerceixi els drets i compleixi els deures».

Persones amb costums molt diversos, tant pel seu origen com per la seva cultura, formació, edat, etc, comparteixin cada dia l’espai públic de la ciutat. Per això, la campanya vol ser una eina efectiva per fer front a les situacions i circumstàncies que poden afectar o alterar la convivència. L’objectiu és facilitar una resposta equilibrada, basada en la necessitat que tothom assumeixi determinats deures de convivència i de manteniment de l’espai públic en condicions adequades.

La campanya de sensibilització i pedagogia que ara engega la regidoria de Convivència i Immigració se suma a l’atenció específica i personalitzada i a la potestat sancionadora de l’Ajuntament per fer front a les actituds incíviques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.