La campanya solidària del Banc Farmacèutic dobla la recollida de medicaments a Barcelona, Girona, Madrid i Tarragona

Amb el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita”, el Banc Farmacèutic ha organitzat la cinquena Jornada de Recollida de Medicaments. L’objectiu és cobrir la necessitat de fàrmacs que tenen les persones més vulnerables del nostre entorn i que són ateses en entitats assistencials. Aquest any, la campanya ha pogut aplegar 10.000 medecines a Barcelona, Girona, Madrid i Tarragona per un valor total de 33.500 euros, un 50 per cent més que l’any passat.

Farmàcies, organitzacions de voluntariat, entitats financeres i empreses farmacèutiques han participat en aquest esdeveniment, que té com a finalitat animar els ciutadans perquè comprin alguns dels 30.000 medicaments sol·licitats per 50 entitats assistencials presents a Espanya. Les medecines recollides seran destinades a aquestes institucions, que atenen unes 15.000 persones en risc d’exclusió social i pobresa.

El president del Banc Farmacèutic, Álex Brenchat, ha indicat que es tracta que “ciutadans i farmàcies s’uneixin per millorar la salut dels més necessitats”. Per  Francisca Guilera, titular d’una farmàcia, participar en aquesta jornada ha significat “poder canalitzar a través de la professió una inquietud social de solidaritat cap a aquells ciutadans que necessiten ajuda”.

El Banc Farmacèutic és una ONG sense ànim de lucre que neix a Espanya l’any 2007 amb l’objectiu de facilitar medicaments a persones del país en situació d’exclusió social i pobresa, amb la finalitat de promoure una societat basada en la gratuïtat. “L’activitat solidària va adreçada a les persones a través de les persones perquè, compartint les necessitats, es comparteixi també el sentit de la vida”. D’aquesta experiència en participen tant les persones que reben l’ajuda com els voluntaris que lliuren el seu temps, els farmacèutics que aporten la seva professionalitat o els ciutadans que compren algun medicament per a les persones més vulnerables de la nostra societat.

En la farmàcia del barri Sant Josep Obrer s’han recollit 45 unitats de medicaments per valor de 130,00€, en benefici de l’associació AEC-GRIS (Grup per la Reinserció i Inserció Social).

Moltes gràcies a les veïnes i veïns participants!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.