Balanç anual del Plan Comunitari del barri Sant Josep Obrer

El barri Sant Josep Obrer ha fet balanç aquest mes de desembre del funcionament del pla de desenvolupament comunitari durant l’any 2011 amb la reunió del  Consell Rector, el principal òrgan de decisió del pla que busca la corresponsabilització dels veïns en la gestió dels recursos de les administracions públiques.

La regidora de Convivència i Immigració, Dolors Compte, ha exposat durant una reunió recent amb el director general d’Immigració, Xavier Bosch García, les línies generals dels plans comunitaris del la ciutat, així com la necessitat de donar continuïtat a aquests projectes l’any 2012.

Unes 1.800 persones participen com a usuàries d’alguns dels programes i activitats del pla comunitari, mentre que uns 280 veïns hi col·laboren de manera activa com a membres d’un dels grups de treball o comissió tècnica, o donant la seva opinió sobre els projectes i els programes desenvolupats. El pla comunitari compta, a més, amb la participació de la totalitat de les entitats ciutadanes ubicades en el seu àmbit d’actuació.

El Consell Rector és el màxim òrgan assembleari per prendre decisions sobre el funcionament del Pla Comunitari. Els seus membres, ho són en qualitat de ser persones implicades a diferents nivells en els processos de treball i de discussió: regidors de l’Ajuntament, representants de la Generalitat i representants de la ciutadania.

El pla comunitari s’han consolidat com a eina de treball per aconseguir millores que incideixen en el benestar del barri, a través de la dinamització de les relacions socials de col·laboració i cooperació entre els agents socials del territori.

En aquest sentit, es valora positivament la pluralitat dels diferents grups de treball que participen en el pla, que aporta una visió més amplia tant de les problemàtiques com de les possibles intervencions dels barris; així com la implicació dels diferents serveis i de les entitats existents que ens permet sumar sinergies. Amb tot, es destaca com a aspectes a millorar, arribar a més població en els diferents moments del procés comunitari, posant l’accent en la diversitat demogràfica dels barris; així com el treball en xarxa, amb la implicació de tots els serveis i departaments de l’administració.

La reunió del Consell Rector del Pla Comunitari també serveixen per definir el pla d’acció per al proper exercici:

Grup de treball d’Urbanisme

 • Passeig pel barri: Igual que al barri Gaudí.

Grup de treball Infància, Joves i Educació

 • Famílies: Projecte d’intervenció familiar per millorar la comunicació i la implicació en el procés educatiu dels infants.
 • JOB Joves: Projecte per promoure capacitats i motivacions bàsiques entre els joves absentistes per a la seva inserció laboral.
 • Xarxa esports: Activitats esportives adreçades a infants i joves de 3 a 19 anys.
 • Activa’t pel barri: Projecte per detectar grups d’adolescents i joves per fomentar la seva participació i habilitats personals i socials.
 • Casal d’Estiu: Organitzat amb la Fundació Pont i Gol, es dirigeix a infants i joves.
 • Nenescola: Projecte d’intervenció familiar per donar suport educatiu als infants perquè puguin continuar els estudis.
 • Punt Òmnia: Espai d’accessibilitat a les tencologies de la informació i comunicació.
 • Jugar i llegir: Activitats per a infants de 4 a 12 anys per fomentar l’hàbit de lectura.
 • CO Petitrens: Servei d’atenció als infants que presenten situacions de risc per afavorir el desenvolupament personal i la integració social.

Grup de treball Convivència i Salut

 • Dones fent barri: Projecte per apropar els diferents col·lectius de dones del barri per trencar barreres ètniques, religioses, culturals…
 • D.OB.INTER: Programa adreçat a dones amb el doble objectiu de reduir l’obesitat i fomentar la interculturalitat, amb classes de gimnàstica i tallers de cuina saludable i educació sanitària.
 • Xarxa de participació a l’entorn: Acció comunitària amb persones de referència i entitats del barri per fomentar el treball en xarxa.
 • Convivència i seguretat: Linia oberta entre la regidoria de Convivència i Immigració, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i entitats veïnals per detectar punts conflictius.
 • Sant Josep Obrer en Marxa: Blog de notícies i activitats del barri.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.