Els plans comunitaris dels barris Gaudí i Sant Josep Obrer volen incidir en els joves

La regidora de Convivència i Immigració, Dolors Compte, ha presentat aquest dimecres els eixos dels plans comunitaris dels barri Gaudí i Sant Josep Obrer, que volen incidir en el civisme, la convivència i la seguretat, especialment entre els joves. Compte ha fet un balanç satisfactori dels dos programes durant el 2011, que ha comptat amb la col·laboració de 350 veïns, la participació de 1.800 persones i un pressupost de 116.000 euros, dels quals 51.000 aportats per la Generalitat. Per l’any que ve, hi haurà una retallada dels recursos econòmics, encara sense quantificar, a l’espera que s’aprovin els pressupostos de l’Ajuntament i de l’Estat, que a través del Ministeri Treball i Immigració lliura diners a les comunitats autònomes.

Aquesta setmana s’han celebrat les diverses reunions dels respectius consells rectors dels pans comunitaris, fent un balanç positiu, i la regidora Dolors Compte s’ha reunit amb el director general d’Immigració, Xavier Bosch, una trobada que ha servit per confirmar la continuïtat d’aquests programes. Segons Compte, els plans han aconseguit millores en el benestar dels barris i les seves relacions socials, però cal seguir incidint en els àmbits de l’incivisme, la seguretat i la integració. Els joves són els principals receptors de les activitats dels plans, ja siguin sobre esport, periodisme o problemàtiques familiars i socials.

Al Barri Gaudí es mantindrà la xarxa per a la convivència i el civisme, així com diversos projectes que fomenten les relacions socials, com trobades informals per prendre cafè, un cicle de xerrades per donar a conèixer els serveis i entitats del barri o tallers de formació en matèria d’interrelació. També se segueix apostant per activitats esportives, dirigides a joves infants i joves d’entre 6 i 19 anys, i d’altres extraescolars al col·legi Ciutat de Reus. Per últim, en l’àmbit de la Cultura s’oferiran activitats relacionades amb el ball o el periodisme (el butlletí ‘La veu del Barri’), i en el de l’urbanisme, un projecte per recollir de manera periòdica les obres menors prioritàries.

Al Barri Sant Josep Obrer, s’aposta per diversos projectes, com intervencions familiars per millorar el procés educatiu dels infants i afavorir la seva continuació en els estudis, el foment de capacitats entre els joves absentistes per a la seva inserció laboral, un Casal d’Estiu, un espai d’accessibilitat a les tecnologies de la informació i la comunicació o un taller per a infants de 4 a 12 anys per fomentar l’hàbit de lectura. En l’àmbit de la convivència, es programen accions per apropar els diferents col·lectius del barri, reduir l’obesitat i fomentar la intercultularitat entre les dones o mantenir un blog de notícies i activitats.

D’altra banda, Compte ha assenyalat que la seva regidora treballa per traçar un mapa de les zones amb més problemàtica de la convivència a la ciutat, per tal d’implantar programes concrets. Per citar-ne algunes, la regidora s’ha referit als carrers de la Muralla i escultor Rocamora.

reusdigital.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.