Serveis socials implanta un cos de guàrdia per atendre emergències

La regidoria de Serveis Socials implanta un cos de guàrdia per atendre situacions d’urgència les 24 hores del dia

Imatge d’arxiu

L’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus ha implementat un sistema de guàrdies de professionals dels Serveis Socials municipals per millorar l’atenció a la ciutadania en casos d’urgència social o d’emergència les 24 hores del dia. El projecte s’inclou en el Pla de qualitat, l’eina de treball de l’àrea que busca l’excel·lència en l’atenció a la ciutadania a partir d’un nou model organitzatiu adaptat a les necessitats socials canviants.

El cos de guàrdia permetrà la intervenció immediata dels professionals dels Serveis Socials municipals en casos d’urgències socials o generats per emergències imprevistes (incendis, enfonsament d’habitatges, inundacions…). Serà la Guàrdia Urbana qui requerirà la presència del cos de guàrdia en aquelles situacions que ho requereixin.

La implantació del servei de guàrdia permetrà activar els procediments d’atenció social de l’Ajuntament des del primer moment en què els serveis municipals intervingin en casos d’emergència. La tasca dels professionals dels Serveis Socials de guàrdia serà informar i assessorar els cossos de seguretat; recollir informació sobre les persones afectades, en especial sobre les seves necessitats socials; i derivar les persones afectades cap als recursos necessaris: socials, sanitaris, judicial, allotjament…

http://www.reus.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.