Les Àrees Bàsiques de Salut de Reus inicien el nou curs del programa ‘Pas a Pas’

Més de dos-cents caminadors comencen el nou curs, fins al juny de 2011, amb el qual caminaran dues hores setmanals, menys un o dos dies per setmana-, més de cent-seixanta hores anuals, fent un total de més de 640 quilòmetres, amb una mitjana de 5 quilòmetres per dia, i que, enguany, incorpora diverses activitats per la ciutat de Reus com caminades solidàries, mediambientals, culturals, i d’intercanvi amb altres ciutats com Salou, Tarragona o Falset.

El barri Sant Josep Obrer, pioner del Programa ‘Anem a Caminar‘, entra a formar part del Programa ‘Pas a Pas’ amb l’acompanyament d’un llicenciat en educació física, un dia per setmana, i també el CAP Fortuny formarà part d’aquest programa. Per tant, totes les Àrees Bàsiques de Salut de Reus participen en aquest programa d’exercici físic moderat, i alhora turístic, de la capital del Baix Camp.

El programa ‘Anem a caminar’ va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut, concretament al barri Sant Josep Obrer, de Reus, i s’ha consolidat per tot el territori del Camp de Tarragona degut als bons resultats de participació i a la millora de l’estat de salut de les persones que hi caminen. Els responsables de les Àrees Bàsiques de Salut fan un seguiment de l’estat de salut de tots els participants, tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L”Anem a Caminar’ va ser premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària, gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a l’originalitat del projecte.

L’objectiu principal d’aquest programa d’exercici físic moderat és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut de l’individu. Aquest programa també afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials i contribueix a conscienciar la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular i dels beneficis que aporta. Totes les persones interessades, poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els facilitarà tota la informació.

Via, reusdigital.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.