Reus inicia les reunions participatives amb els veïns per debatre les propostes del nou Pla d’Acció

L’Ajuntament i l’equip redactor del projecte presentaran aquest dimarts als ciutadans l’esborrany del Pla d’Acció, elaborat a partir de la diagnosi feta en la primera fase del procés. Ara, els veïns i les entitats participaran en diversos tallers per debatre les propostes i fer aportacions. El Pla proposa 246 accions a dur a terme a curt-mig termini dividides en 5 eixos de treball. Algunes de les més destacades són el foment del turisme, la captació d’empreses de valor afegit o l’aplicació de polítiques d’inserció laboral.

L’esborrany del Pla, que es presentarà aquest vespre al Mas Miarnau de Reus, és un document que inclou 5 eixos de treball a la ciutat, dividits en 33 línies estratègiques i concretats en 246 propostes d’actuació concreta. Els tallers amb els veïns de Reus -que es faran els dies 5, 14 i 19 d’octubre- serviran per analitzar i debatre aquestes actuacions previstes per l’esborrany, així com per recollir suggeriments i d’altres aportacions. Amb això, l’equip redactor del Pla d’Acció i l’Ajuntament de Reus preveuen tenir el Pla definitiu a finals de novembre.

El nou Pla, que també vol integrar el Pla Estratègic Reus Impuls del 2005 i el Pla d’Acció Ambiental-Agenda 21, fixa cinc eixos bàsics de treball a Reus, el primer dels quals és el referent a l’urbanisme, la sostenibilitat i el medi ambient. En aquest sentit, el Pla aposta per un desenvolupament ‘racional’ de la ciutat –amb un ‘replantejament’ del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)-, posar en valor els espais rurals, recuperar les zones degradades i potenciar l’estalvi energètic.

El segon eix és el dels serveis socials, que inclou línies d’actuació de protecció i integració de les persones i fa especial èmfasi en el fet de facilitar polítiques d’inserció laboral i social. Així, proposa actuacions com la redacció d’un Pla d’actuació cívica i convivència, la creació d’una Xarxa Municipal d’Habitatges d’Inclusió, o l’elaboració d’un estudi per preveure les necessitats de serveis de salut a mig i llarg termini, tenint en compte l’increment de la població i la seva diversitat.

El segueix l’eix del desenvolupament econòmic i el coneixement, que se centra en l’aposta d’un ‘nou model econòmic’. En aquest sentit, el codirector de l’equip redactor del Pla, Antoni Terceño, ha destacat que la ciutat de Reus té ‘un punt de partida significativament bo’, ja que el Tecnoparc i altres polígons empresarials de la ciutat ‘poden atraure empreses d’alt valor afegit’. A més, el document proposa accions com l’elaboració d’un pla estratègic de turisme de la ciutat, amb l’objectiu de potenciar-lo; o estendre la innovació a les petites i mitjanes empreses.
El quart eix és el de la cultura i l’esport i inclou accions com projectar Reus com a ciutat de l’hoquei, establir una agenda anual de concerts per a joves o posar en valor el patrimoni cultural urbà i fer un estudi del turisme local lligat al patrimoni modernista i a la figura d’Antoni Gaudí.

Finalment, l’eix de la internacionalització i les relacions amb el territori proposa el fet de ‘vetllar per la construcció d’infraestructures’, incrementar el potencial de l’Aeroport de Reus, promoure la creació d’una àrea metropolitana, i també ‘reformular el paper i objectius del Consorci del Camp de Tarragona’.

L’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha ressaltat que el nou Pla d’Acció ‘farà de guia de futur a les actuacions públiques a Reus durant els pròxims anys’, tal com va fer el Pla Estratègic del 2005, de manera que ‘és una bona recepta i per això volem seguir amb la mateixa metodologia’.

diaridetarragona.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.