3res Jornades de les Dues Ribes (7)

Dijous 17 de juny

Projecció de la pel·lícula “Joves normals”, de Daniel Hernández

20 h. Sala d’Actes del Centre de Lectura (c/Major 15)

“Joves normals” (2008, 85 minuts, V.O àrab/castellà, subtítols català) és una pel·lícula basada en experiències reals que entra en les cases i vides de tres joves de Jamaa Mezwak, un barri marginal de la ciutat de Tetuán, on van néixer cinc dels terroristes suicides de l’atemptat de l’11-M de 2004 a Madrid.

El Khader és un jove amb tants deutes familiars que es veu obligat a escollir entre el somni de convertir-se en actor o abandonar-ho tot per ser un emigrant il·legal a Europa. La Rabia és una noia guapa i ambiciosa que té fortes conviccions religioses i lluita per obrir un taller de confecció al barri mentre espera que torni el seu promès. En Youssef, camell ocasional que acaba de sortir de la presó, segueix qualsevol pista que el pugui portar a trobar el seu germà gran, desaparegut sense deixar rastre. La pel·lícula aporta una visió sobre com és realment la vida en una comunitat pobra musulmana. Els actors són del barri, no havien participat mai en cap pel·lícula. El guió es basa en les seves vides i va ser elaborat amb ells.

“Joves normals” trenca el mite de que la joventut musulmana creix educada en els valors de la jihad, demostrant que els seus anhels i problemes són similars als de tants nois dels suburbis que han de sortir endavant a Occident, ja que al final les seves decisions estan marcades sobretot… pels diners. Viure com un criminal. Viure com un emigrant il·legal. Viure en la jihad… o llaurar-se un futur al barri. Quin futur espera a aquests tres joves?

Daniel Hernández (Valladolid, 1959) va començar la seva carrera treballant com director i productor de publicitat fins a 1994, quan va fundar la productora independent “Alea docs & films”. Des de llavors ha dirigit i produït mes de trenta documentals per a les principals cadenes de televisió europees. “Joves normals” és el seu primer llargmetratge de ficció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.