3res Jornades de les Dues Ribes (4)

Diumenge 6 de juny

Representació de l’obra de teatre “Rosella”, sobre el nou codi de família del Marroc.

21 h. Jardins de l’IMAC (c/Sant Joan 27). Entrada gratuïta.

“Rosella” és una obra de teatre escrita i concebuda per la jove dramaturga marroquina Naima Zitan, que tracta de la Mudawana, el nou codi de família del Marroc. “Rosella” està produïda per Desenvolupament Comunitari, entenent el teatre com a eina de dinamització i sensibilització al voltant del col·lectiu marroquí a Catalunya. Els actors i actrius són joves catalans d’origen marroquí i també autòctons. L’obra està parlada en dariya o àrab marroquí i compta amb elements de suport en català, i a través d’ella es vol mostrar l’excel·lent producció teatral contemporània marroquina, apropar les comunitats marroquines de Catalunya al teatre, fomentar la relació entre joves actors teatrals catalans i marroquins, potenciar el teatre amb contingut social com a eina de dinamització comunitària i difondre una imatge molt més madura i complexa de la realitat sociocultural marroquina.

Els objectius didàctics i de caràcter social del projecte són els següents: Explicar d’una manera clara i simple les grans línies de les noves disposicions del codi de família, a les famílies marroquines residents a Catalunya; evitar les lectures errònies i les males interpretacions del codi de família per tal d’evitar tensions a les famílies; difondre la idea que la reforma del codi de família no significa una victòria de les dones pel damunt dels homes, o d’una ideologia determinada pel damunt d’una altra, sinó un èxit de tots/es els marroquins; i fer partícips a l’anomenada societat d’acollida catalana d’aquests importants canvis en matèria d’igualtat entre home i dona al Marroc, fomentant així la cohesió social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.