Pla Comunitari St. Josep Obrer

Grup de treball:

Infància, joves i educació

El passat dijous 11 de març, al Centre cívic Mas Abelló, es va reunir el grup de treball per a fer el seguiment  dels projectes impulsats pel grup:

Famílies

  • Projecte de continuïtat que pretén la intervenció en famílies i serveis del barri, per tal de millorar la comunicació i implicació en el procés educatiu dels seus infants, facilitant l’apropament mitjançant estratègies que els vinculin més als seus fills/es

Job-jove

  • Promoure entre els joves absentistes i de baixa socialització del barri,  l’assoliment d’unes capacitats i motivacions bàsiques i necessàries que els preparin i facilitin la seva inserció laboral realitzant diferents tallers professionals, formació per l’ocupació i/o el retorn al sistema educatiu formal.

Educatiu-esportiu

  • L’esport és una eina eficaç per tal de fomentar valors, hàbits de convivència i socialització entre els nens, adolescents i joves en general. La continuïtat d’aquest projecte permet aprofitar la motivació que tenen els joves vers l’esport per tal d’assolir objectius de caire educatiu i socialitzador, fent així més participatiu el conjunt del barri.

Casal d’estiu

  • Activitats d’estiu adreçadas a nens i joves de 3 a 16 anys.

Joves en acció

  • Des del Pla Comunitari s’ha anat observant, al llarg dels anys d’actuació, que les necessitats i inquietuds dels joves del barri han anat variant i que, de vegades, les activitats que es realitzen tant des del Pla, com al mateix barri, no es corresponen amb aquestes. Així doncs, és convenient seguir realitzant el projecte “joves”,  però adequant una oferta enfocada a satisfer les demandes del jovent segons l’edat i el perfil de cadascú.

Punt Òmnia

  • Accés a les noves tecnologies, adreçat a tot el barri.

Inclusió per tothom

  • Al barri existeixen molts infants que abandonen l’escolarització abans d’assolir el graduat escolar, sobretot en l’etapa de secundària. Aquest fet es produeix degut  als hàbits i creences que tenen el col·lectiu gitano i també el col·lectiu magrebí, sobretot en referència a les noies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.